Hvordan styrer man firewall indstillinger på OS2cloud?Er der et sted hvor jeg kan åbne…

Spørgsmål
Faggruppe: Systemarkitektur
Sekretariatschef, OS2-sekretariatet
21-06-2017
Spørgsmål

Hvordan styrer man firewall indstillinger på OS2cloud?

Er der et sted hvor jeg kan åbne/lukke for porte ind mod serveren, og styre hvilke servere der må tilgå hvilke andre servere (gerne på port-niveau).

Svar

Sekretariatschef, OS2-sekretariatet
21-06-2017

Som en generel oplysning, starter alle standard-servere i OS2cloud med begrænsning via /etc/hosts.allow på hvorfra man kan tilgå dem via ssh. Dette, samt ændring af password for "origo"-brugeren kan ændres via web UI'en. Se vedhæftede skærmdump.

Som udgangspunkt er alle porte åbne til din server. Dette kan dog ændres ved at gå ind i de lidt mere avancerede indstillinger, hvor du kan angive hvilke porte der må "slippes" igennem. Klik på: Engines -> engine1.os2cloud.dk -> Administrér -> Administrér engine i ny tab -> Din server -> Dens "connection" -> Allowed ports. Se vedhæftede skærmdump.

Bilag