Open Source i praksis

Samlingen “Open Source i praksis” er baseret på Open Source Guides. De oprindelige vejledninger er blevet oversat og lettere modificeret, men er forsat under licensen CC-BY-SA 4.0. Har du ændringer og kommentarer til vejledningerne, så kontakt OS2-sekretariatet eller skriv en kommentar under vejledningen.

De oprindelige guides er lavet som en samling af ressourcer for individer, grupper og virksomheder, der ønsker at lede og/eller bidrage til et open source projekt.

Open Source Guides blev skabt af GitHub med input fra folk udefra. Målet er "to aggregate community best practices, not what GitHub (or any other individual or entity) thinks is best”.

Forhåbentlig kan du bruge vejledningerne til at blive introduceret til en verden af open source. Vil du vide mere, så gå til kilden eller spørg OS2-sekretariatet på os2@os2.eu.

Åbne licenser

Copyright på Open Source Software angiver, at kildekoden/resultatet må deles. Der findes flere former for for Open Source licenser.

Hos OS2 benytter vi os af MPL 2.0 og CC BY SA. Se mere under teksterne i denne samling – Links findes til højre.

Produktet i OS2: Start og udviklingsønske

Samlingen indeholder vejen fra ønsket få sit produkt til at være en del af OS2s portefølje og til at få produktet op på niveau 2 eller 3. Produktniveauer i OS2s governancemodel består af krav for relevans, form, governance og strategisk sammenhæng.

Når produktet/projektet er i gang, er der plads til at komme med løbende udviklingsønsker. Det er sådan, vi sørger for en løbende innovation på produktet. I vejledningen "Proces for udviklingsønsker" bliver en proces beskrevet fra ønske til vellykket sprint - den gælder både for kommuner og leverandører.