Hvorfor underskrive en tilslutningsaftale?

Hvorfor underskrive en tilslutningsaftale?

Nogengange kan man undre sig og stille sig selv spørgsmålet hvorfor skal jeg underskrive OS2s tilslutningsaftale for produktet OS2xyz? Måske man allerede har en aftale med en leverandør og man føler måske noget allerede er dækket af den aftale. Eller også er man i tvivl om hvilken værdi det bringer til en selv og egen organisation.

Tilslutningsaftalen er vigtigt fordi:

OS2-produkter er open source og dermed ikke ejet af en specifik leverandør. Det er derfor op til anvenderne af produktet at vedligeholde kildekoden som ligger til grund for produktet/løsningen. For at sikre et godt produkt med en høj kvalitet af kode, en solid it-arkitektur og en høj grad af genanvendelighed kræver det, at vi selv tager ansvar. Det er op til anvenderne (os selv) at sikre grundlaget for at produktet kan vedligeholdes og videreudvikles.

Kvaliteten af et open source produkt afspejler kvaliteten af den organisering der står bag! OS2 og tilslutningsaftalen er skabt for at vi i fællesskab kan sikre en god organisering og dermed en høj kvalitet.

De økonomiske rammer for samarbejdet og den fælles udvikling omkring et OS2-produkt defineres af tilslutningsaftalen. Det er vigtigt at anvenderne koordinere på tværs og vi ønsker ikke at betale for de samme ting flere gange. Derfor skaber vi med en tilslutningsaftale det økonomiske fundament som skal til for at vi kan tage ansvar for produktet/løsningen.

Men min leverandør siger at de også vedligeholder og opdateret, betaler jeg så ikke dobbelt? Ja og Nej det afhænger af om din leverandør følger standarden og OS2s principper, det er dit ansvar at sikre (OS2s sekretariat vil selvfølgelig gerne hjælpe). Førnævnte tilslutningsaftale er også med til at sikre at anvenderne i fællesskab kan sikre at leverandørerne efterlever principperne og at vi ikke betaler dobbelt.

Vi ønsker at UNDGÅ følgende scenarie:

Med tilslutningsaftalen og tværgående koordinering ønsker vi at OPNÅ følgende scenarie:

 

Derfor er det vigtigt at alle anvendere af et open source OS2-produkt tager ansvar og deltager i samarbejdet. Som minimum ved at underskrive tilslutningsaftalen og være med til at sikre økonomien til styring, vedligeholdelse og videreudvikling.

 

Log ind

CAPTCHA
Da vi ikke har en robot til at slette spam forsøger vi at sikre os. Dette spørgsmål er en test for at se om du er en menneskelig besøgende.