Afgrænsning af begrebet 'non-funktionelt krav' – OS2kravmotor

Afgrænsning af begrebet 'non-funktionelt krav' – OS2kravmotor

Definition på funktionelt krav er:

• Omfatter funktionalitet som systemet skal stille til rådighed for slutbrugeren.

Non-funktionelle krav er derfor:

• Det fundament som de funktionelle krav ikke anvendes på.
  • Alt der ikke umiddelbart har noget med slutbrugerens brug af løsningen.
  • Hvis ikke et menneske kan interagere er det et non-funktionelt krav.
  • Supplere med områder (kategorier fra kravmotoren).
  • Et krav der kan genbruges på tværs af systemer.

Ovenstående er besluttet af OS2kravmotor kravredaktionen på møde d. 13/3 2018.