Bør et krav i OS2kravmotor indeholde et bilag?

Dokument
Emne: OS2-produkt

Der er ikke en entydig test der kan vise hvornår et krav skal have et bilag, men her er nogle bullets man bør overveje:

  • Et bilag er et forklarende dokument. Et bilag indeholder ikke krav men supplerende informationer. Bilag er når der ikke er noget godt at henvise til. Link til eksterne kilder er at foretrække, det højner kvaliteten af dokumentation at den administreres tæt på kilden.
  • Peger kravet på overholdelse af et stort "rammeværk" som "rammearkitekturen", "gdpr", "iso27001" eller lignende, så kan det være en god ide at udarbejde et bilag, der kan hjælpe leverandøren i mål.
  • Peger kravet på integration til specifikke snitflader og/eller platforme, kan det være en god ide med et teknisk bilag, der beskriver disse systemer. Fx kunne et krav om integration til KMD Nexus være en oplagt kandidat til et bilag der beskriver integrationsmulighederne på KMD Nexus.
  • Peger kravet på nogle bestemte forretningsmål der ønskes opnået, kunne et bilag med disse forretningsmål være en god ide at tilføje.
  • Hvis man ønsker en bestemt arkitekturstandard, dokumentationsstandard eller lignende overholdt, så vedhæft denne som bilag.

Generelt: der skal være en fornuft når man linker så der linkes til relevant eksternt materiale. Når der linkes eksternt, påføres en dato.

Bør et krav i OS2kravmotor indeholde et bilag?

Dokument
Emne: OS2-produkt
Forfatter: Rasmus Frey