En række ting skal opfyldes for at et produkt kan udbredes til andre offentlige myndigheder. OS2-sekretariatet forslår følgende:

1. Koden skal på OS2s GitHub
  2. Produktsiden på www.os2.eu skal være helt klar. Det er vigtigt, at der bliver fortalt tydeligt hvilken løsning, der er er tale om, dens formål og hvilken værdi den bringer. Hvis der findes materiale som præsentationer, cases mv. kan de lægges op som dokumenter, blogindlæg eller på produktets forside.
  3. Det skal være tydeligt, hvordan de offentlige myndigheder kan komme i gang selv eller hvor de kan få hjælp - og hvad det koster.
  4. Produktsiden har plads til dokumenter, blogindlæg, arrangementer og wiki-info (hvor f.eks. styre-/koordinationsgruppe skal publiceres). Brug meget gerne de funktioner. Hvis du opretter en brugerkonto og tilmelder dig gruppen, kan du anvende de funktioner og oprette indhold i gruppen. Projektlederen/tovholderen kan få administrator adgang til siden.
  5. Derefter skal det glade budskab spredes:
    1. OS2 har nyhedsbreve, LinkedIn-gruppe og LinkedIn-side samt Twitter.
    2. Vi hjælper gerne med at afholder et arrangement, hvor budskabet kan spredes - det er en god idé af afholde arrangementet i fællesskab mellem leverandør og de relevante offentlige myndigheder.
  6. Når der er samlet en styregruppe mellem flere offentlige myndigheder, kan man evt. lave en tilslutningsaftale. Tilslutningsaftalen bliver lavet i fællesskab mellem OS2-sekretariatet og de offentlige myndigheder. En tilslutningsaftale skal sikre fælles økonomi til vedligehold, udvikling og evt. fælles drift.

OS2-sekretariatet vil meget gerne hjælpe hele vejen igennem, men leverandøren og de relevante offentlige myndigheder skal levere tekst til hjemmesiden og viden generelt.

Vær obs på følgende skal skrives ind: Projektet er et OS2-projekt og skal efterleve OS2s governancemodel samt code of conduct. Leverandøren bekræfter at have tilsluttet sig OS2 via OS2s leverandørpartneraftale.

I kan kontakte sekterariatet på os2@os2.eu

Forfatter: Charlotte Heikendorf